Chyby ve filmu Twilight

27.04.2009 18:48

1. Ve scéně, kdy je Bella v nemocnici, když se kamera blíží k jejímu obličeji, dýchací trubice jsou vpravo od očí, ale když je záběr daleko od tváře, trubky jsou posezení na její tváři.

2. Když spolu Bella a Edward mluví v lese, Bellin batoh je před stromem. V následující scéně však záhadně zmizel.

EDIT: Ozvala se mi Sandrii se svým poznatkem k této chybě. Poslala mi i svůj screen + vysvětlení, jak to vidí ona. Musím uznat, že má pravdu. Batoh tam pořád je, pouze mezi scénami mění polohu a natočení, proto je špatně vidět a může se zdát, že tam není :)

Screeny od Snadrii:

https://i253.photobucket.com/albums/hh64/Archy-Sandrii/143769.jpg

Zde označila, kde leží. Původní kroužek (fialový) označuje místo, kde by batoh měl být podle předchozí scény.

https://i253.photobucket.com/albums/hh64/Archy-Sandrii/batoh.jpg

Další scéna: Zde je batoh vidět opravdu zřetelně. Thanks Sandrii ;)

3. Na trojúhelníkovitém okně je vidět záblesk mikrofonu.

4. Při odchodu z baseballové scény je Emmettův džíp špinavý na bočních stranách od bahna z pneumatik, při projíždění lesem z hřiště je skvrna pryč.

5. Po návratu Edwarda, když Bella vstupuje do biologie, kniha se z boku vzhledem k papíru, když si však Bella sedá, papír a kniha jsou v rovině.

6. Když Edward zachraňuje Bellu od rozmačkání dodávkou, Belliny vlasy zakrývají celou kapuci. V dalším záběru jsou vlasy zastrčené za bundou.

7. Ve scéně, kdy Bella odhaluje, co je Edward zač, nárameník je odepnut, další scéna: nárameník je v pořádku.

8. V nemocnici je scéna, kdy Edward předstírá spánek a hlava směřuje k levému rameni, v další scéně hlava směřuje k pravému rameni.

9. Když je Bella v nemocnici, květina je nalevo od lampy. Další scéna: rostlina je pod lampou.

10. Když Bella mluví s Charliem poprvé o Edwardovi, culík jí visí volně přes rameno. Dalšé scéna: Culík visí za krkem.

 

11. V baseballu je scéna, kdy si James uvědomuje, že je Bella člověk. Cullenovi okamžitě vběhnou před ní. Edward stojí v levé dolní části. Další scéna: Edward je v zadní skupině.

 12. Když se Edward a Bella vrací z Port Angeles, jejich taťulové jsou na policejní stanici a sanitka je před vchodem. Další scéna: sanita stojí opodál.

 13. V baletním studiu jsou najednou světla. Měly by být ze svitu měsíce, ale ta světla jsou spíše ze slunce.  

 14. Ve filmu je scéna, kdy Edward řká Belle, že byl přeměněn jako první, pak následovala transformace Esme. Střih. Scéna: Při Edwardově vyprávění prší! Další scéna: najednou pršet přestalo a Edward i Bella jsou suší.
 
15. V knize měl být Emmettův jeap červený, tady je bílý.
 
16. Vůbec nesedí dům Cullenů (kniha versus film)
 
17. Bella má přijet 18. ledna a 19. ledna má jít do školy. Film: Bella přijíždí v březnu.
 
18. Edwardovi Bella v knize řekne, že ví, co je, úplně na jiném místě než ve filmu.

19. Kniha: Edward v baseballové scéně parkuje jeap mnohem dál než ve filmu.
 
20. Všiměte si: Baseballová scéna: Rosaliny kalhoty jsou v jednu chvíli špinavé, v další scéně jsou čisté.
  
21. Scéna v laboratoři: Preparovaný pták mění pozici.
 
22. První scéna v bistru (Bella a Charlie) - lahve na stole mezi záběry cestují.

23. Scéna, kdy si Bella všimne, že Edwardovy oči jsou černé. Další záběr: Je vidět okraj kontaktních čoček.
 
24. Scéna v jídelně, kdy Edward chytá jablko je Edwardova kůže, jakoby právě přišel z chladu. Po kraťoučkém úryvku je Edwardova barva obličeje a zbytku těla úplně jiná.
 
25. V jednom z leteckých záběrů, kdy je Edward s Bellou na stromě, je vidět bezpečnostní zařízení, kterým je Edward připoután.

26. Když Bella vyhledá na Googlu, zobrazí se jí ve vyhledávači "Apotamkin" (správně), po rozklepnutí se objeví "Apotampkin".
 
27.  Ve scéně, kdy Edward říká Belle: "I'm not going to END your life for you." tato slova neodpovídají vyslovení. Jeho ústa totiž vyslovují nějaké slovo začínající n "B".
 
28. Když Edward a Bella jsou na louce, vzdálenost se mezi jejich hlavami zvětšuje X slunce.
 
29. Ve scéně, kdy Charlie říká Belle o nových pneumatikách, všiměte si v jednotlivých okamžicích odrazu.

30. Když Bella otvírá knihu Quileute legends, široký záběr ukazuje, že nejsou na stanách žádné fotky. Když říká "Cold One", fotky jsou z obou stran.
 
31. Když Bella spadne na ledu před domem - Charlie jí říká o ledovce -, jsou vidět pod džínami chrániče.
  
32. Když Edward říká v nemocnici Belle, že by měla odjet do Jacksonville, uslyšíte v pozadí Bellino srdce naprosto klidné, přestože Bella je zjevně rozrušená.
    
33. Když Bella a Jacob sedí v Bellině dodávce, je vidět na Jacobovi, že má paruku - linie paruky.
       
34. Ve scéně, kdy se Bella seznamuje s Esme, je na Esmeině tváři vidět make-up (čelo-nemá make-up, brada-má make-up)
 
35. Když jsou Bella a Edward na školním výletu, studenti v pozadí mění místa - mezi jednotlivými střihy.

36. Ve chvíli, kdy si dívky užívají slunný den a diskutují o Port Angeles, sedí za nimi kluk v hnědém triku. Zazvoní na hodinu. V mžiku onen kluk zmizí.

37. Když si Bella a Charlie povídají v kuchyni o René a Philovi, žekne Charlie "Dobře.", on žádné slovo neřekne - jeho ústa se nehýbou.

38. V baseballové scéně, když přichází návštěníci, jsou na Laurentových očích vidět čočky.

39. Ve scéně, kdy pan Molina stáčí "kompostový čaj", je ho v jednom okamžiku  ve sklenici víc, než když ho podává studentům.

40. V knize je učitelem biologie pan Banner, ve filmu pan Molina.

41. Když Bella odjíždí od Charlieho a Edward naskakuje do dodávky, vůbec mu nepoletují vlasy od větru, i když auto jede.

42. Když Victoria navádí policii na východ, její stopa se liší od toho, co najde policie.

43. V baseballové scéně, kdy Carlisle odpálí míček a rozběhne se, můžete vidět Edwarda a Emmetta v pozadí, jak se také rozběhnou. V následující scéně však Edward s Emmettem stojí a jen se připravují na to, až vyběhnou.

44. Ve scéně, kdy Bella s Edwardem přijíždějí k policejné stanici, visí na dveřích jeden oranžový papír. Jakmile se dveře zavřou, jsou zde 3 (oranžový, modrý, černý).


 45. Billy Black je celou dobu na invalidním vozíku, to znamená, že nemůže chodit. jak je ale možné, že by mohl řídit auto? Viz moment po tom, kdy Edward navrhuje Belle, aby navštívila jeho rodinu.

 

 

 Also a potted plant mysteriously appears - when they are driving up in Edward's car you can see there is no plant on the porch and when Carlisle comes out there is.

During the "tree" scene, when the stunt people are in the really tall tree, the helicopter comes by and almost knocks the Edward stuntman out of the tree. He kind of falls back for a second, then regains his balance.
 
When Bella and Edward talk in the woods about what Edward is, he walks up flush behind her. In the next shot, there is a gap of about a foot, without Edward ever having moved. He's then back flush behind her.
When Bella is sitting with Edward near the lake asking him questions about his family and whether they have abilities like Edward's mind-reading, her woolen mittens jump from her hands to her lap.

In the scene when Bella leaves Charlie's house for Phoenix, the front door has the window blinds down when she comes home, then up when Charlie is looking out the door at her leaving; however you can see them when she slams the door going outside.


When Edward and Bella ride up to the baseball game in the jeep, they make one set of tracks on the ground. When they're rushing to leave, the shot shows that there are actually two sets of tracks running almost perfectly inside each other.

In the Dance Studio, there is a point where James rams Edward's head into the mirrors, shattering the surface. However, Edward's reflection on the shattered surface remains intact, instead of being a fractured reflection, as would have been the case when a mirror shatters.

After Bella realizes he is a vampire, Edward moves around a lot (closer and farther away) while he talks to her while squatting in the tree and she is standing on the ground. With different camera angles the space between them changes back and forth drastically.

In the scene after Bella tells Edward she trusts him, he jumps into a tree, explains about his family's hunting habits, then hangs off of one of the branches. In the first shot of his position, he has both hands up on branches on either side of his arm. In the next shot, one arm is at his side and the other is up on the branch. Then in the next shot, both hands are back on the branches on either side of him.

Zdroj: https://www.newmoonmovie.org/2009/04/10-visual-mistakes-in-twilight/ + vlastní všímavost Ivetky a Markéty

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode