Kdo to vlastně je?

08.03.2009 12:08

    Stephenie Meyer se narodila 24. 12. 1973 v Hardfordu ve státě Connecticut v USA. Vyrůstala v Phoenixu v Arizoně v početné rodině Morgeových spolu se svými pěti sourozenci (Emily, Seth, Jacob, Paul a Heidi). Roku 1994 se vdala za Christiana Meyera, kterému se říkalo "Pancho" a nyní mají spolu tři syny - Gabea, Setha a Elia. 

    Absolvovala Chaparral School ve Scottsdale v Arizoně a Birgham Young University v Provo v Utahu, kde získala v roce 1995 titul bakaláře.

    Autorka říká, že prvním impulsem k napsání románu byl sen z 2. června 2003. Když se vzbudila, pamatovala si vizi o lidské dívce a upírovi, který se do ní zamiloval, ale zároveň prahl po její krvi. To jí natolik uchvátilo, že ihned po odvedení dětí do školy sedla a během tří měsíců napsala bestseller.

    Inspiraci pro psaní dále hledá v Jane Eyre (Charlotte Brontë), Anně ze Zelených vršků (L. M. Montgomery), Pýše a předsudku (Jane Austen) - Twilight, Romeovi a Julii (William Shakespeare) - New Moon, Na Větrné hůrce (Emily Brontë) - Eclipse nebo ve Snu noci Svatojánské (William Shakespeare) - Breaking Dawn. Z hudby je to pak alternativní Muse, Blue October, My Chemical Romance, Coldplay nebo Linkin Park.

    Díla: Twilight (Stmívání), New Moon (Nový Měsíc), Eclipse (Zatmění), Breaking Dawn (Rozbřesk) - to jsou knihy z pohledu Belly, dále zamýšlela napsat knihy z pohledu Edwarda. První měl být Midnight Sun (Půlnoční Slunce), ale když předávala nakladatelství prvních dvanáct kapitol, kdosi jí je ukradl a uveřejnil na internetu; spisovatelka prozatím pozastavila práci.

Sci-fi román The Host (Hostitel) vyšel 6. 5. 2008

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode