Interview with 100 Monkeys

14.07.2009 21:48

Když jsme vyrůstaly, mysleli jsme si, že se 10 malých opic může dostat do problémů pro nás všechny...skákání na posteli a kdo ví, co ještě.

Ale nyní tu jsou 100 Monkeys a jsou právě tak spontální a nepředvídatelní. Kapela z Východního pobřeží složená z Jacksona Rathbona (alias Jasper Hale v Twilight sáže), Bena Graupnera, Bena Johansona a Jareda Andersona, zaznamenala úspěch napříč zemí s jejich ojedinělým stylem hudby. Na jejich MySpace stránce jsou zařazeni jako kombinace klasické japoncké hudby, 2-stepu a psychobilly (význam zde, což může být stejně dost dobré, stejně jako nepochopitelné deskriptory. 100 Monkeys jsou momentálně celé léto na turné s jejich debutovým Cd Monster De Lux.

Jaký je původ kapely??

Jackson: V 100 Monkeys jsem začínal s Benem G před 3 roky, když se přestěhoval do LA. Na vysoké jsme byli spolubydlící. Bena J. jsme znali už tehdy. Začali jsme jako skupina o dvou mužích improvizujících s různými hudebními žánry. Zkoušeli jsme na lákat Bena J. do LA, aby s námi spolupracoval. Pak jsme potkali Jareda Andersona. Nyní jsme v harmonii. Je to fantastické.
Ben G: To zní jako reality show na MTV.

Chtěli jste někdy do nějaké (show)??

Jackson: Ne, to by z tohoto malého drama udělalo ještě větší drama.
Jared: Kdyby to byla reality show na Discovery Channel, tak ano.

Když už mluvíte o Discovery Channel, proč jste vybrali jméno skupiny po "Efektu sté opice" na vašich MySpace stránkách, který "obecně popisuje okamžité a paranormální šíření myšlenky nebo schopnosti do zbytku populace, jakmile slyšela určitá část téhle populace tu novou myšlenku nebo se naučila novou schopnost"?

Jackson: To je jedna část toho: jestliže zavřete 100 opic v místnosti se 100 psacími stroji, vytvoří Shakespearovské dílo. (viz. Nekonečná opičí teorie) Je to jistý styl hudby, kterou děláme a píšeme.

Jestliže byste přišli s vlastním opičím efektem, kterou myšlenku byste chtěli šířit společností??

Ben G: wow!
Jackson: Zkoušíme lidi dostat na Specer Bell Memorial. (www.spencerbellmemorial.com) Je to podpora pro výzkum rakoviny a našeho přítele Spenecera Bella, který měl největší vliv na naši hudbu. Zemřel asi před 3 lety, takže se právě snažíme udržet naživu památku na něj a jeho muziku přiblížit většině. Podařilo se nám získat peníze k nákupu jednoho z jeho alb a máme o3 více, protože máme podporu fanoušků. Je to prostě neuvěřitelné.

Proč jste se rozhodli použít improvizaci ve vaší hudbě??

Jared: Myslím, že je to tím, že jsme všichni začínali jako herci, kromě Bena J. Improvizace je součást herectví, takže všichni milujeme improvizování. Reagujeme na podněty publika. Všechny části tvoříme na podiu.

Pak zvuk piana přeruší jeho myšlenku, chlapci přizvukují, zpívají a hrají. "Je to písnička, kterou jsme hráli napoprvé." Jak rychle začali, tak rychle skončili a skočili zpět do rozhovoru.

Jackson: Podívej, génius. Pokud budete mít bubeníka a bubeník začne hrát basy a zpěvák začne zpívat vokály, najdete celou spoustu nových věcích v hudbě, a nebo taky ne, pokud si nedovolíte jednou za čas svobodně měnit slova nebo kompletně vytvořit písen.
Jared: Jmenuje se to 100 Monkeys Switcheroo.
Ben G: Navzájem jsme si prohloubili své talenty.
Jackson: Každý z nás pochází z různého prostředí a způsobů učení hudby. Je to opravdu zajímavé a je to opravdu v pohodě mít tuhle různost, protože když se to dá dohromady, tak to vytvoří tenhle spolek -
Jared: magie. Spolek magie.
Jackson: Někdy to zní hrizně....ale pořád magicky. Někdy to zní dobře. (smích)

Může každý hrát na všechny nástroje??

Ben G: Zatím ne, ale skoro. Lidé mají své silné stránky. Myslím, že se každý specializuje tak na dvě věci.
Jackson: Chceme dát divákům show. Milujeme své fanoušky. Milujeme hraní a cítíme to, když přijdete na naši show a chcete slyšet písen, která už nikdy neměla být hrána naživo. Na konci představení za námi přicházejí lidé s prosbou o další improvizované písně.

Vzhledem k tomu, že tři z vás jsou herci, dáváte přednost herectví nebo hudbě??

Jackson: Chci mít svůj koláč a také ho chci sníst. Chci dělat obojí.

Jacksone mohl by jsi toužebným Twilight fanouškům prozradit něco o New Moon??

Jackson: Začíná to být nesnesitelný....zaobalená akce, více žhavé romance. Uvidíte více šílených věcí. Šli jsme více do hloubky. Bude to vzrušující a zábavná jízda pro každého.

Nedávno jsi točil "The Last Airbender". Jaké jsi z toho získal zkušenosti??

Jackson: Bylo to neuvěřitelné. Opravdu věřím v to, že jsme natočili film, který bude grandiozní.

V minulosti 100 Monkeys spolupracovali s Robem Pattinsonem. Je nějaká šance na další spoluprávi??

Jackson: No, myslím si, že Rob je velmi zaměstananý...(smích) Měli jsme několik příležitostí k hraní s ním. Je to skvělý muzikant.

Jak Twilight mánie ovlivnila popularitu kapely??

Jackson: Určitě nám to získalo nějakou pozornost, ale myslím si, že hlavní věcí jsou naše show. Lidé -
Jared: - unikají do země zábavy. Vychutnávají si dobrou muziku.

Diskusní téma: Interview with 100 Monkeys

Datum 19.11.2009
Vložil j
Titulek myskablog.blog.cz

prosím, okomentuj článek na myskablog.blog.cz

Datum 15.07.2009
Vložil lenja
Titulek www.lenja-paris. blog.cz

jejda já se vám moc omlouvám, že jsem tam nedala zdroj, hned to napravím, fakt se moc omlouvám!:-( to jsem fakt nechtěla

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode